Sohbet Odalarında Çevrimiçi Arkadaşlık






 İnternet, insanların başkalarıyla sohbetlere katılmaları ve sosyal ağlarına katılmaları için birçok fırsat sunmaktadır. Ancak bu arena, başkalarıyla sohbet ederken insanların anonim kalmasına da izin verir. Bu utangaç bir kişiliğe sahip olanlar için yararlı olsa da, özellikle de bir tanışma sitesi kullanırken rahatsız edici olabilir. Sohbet odaları doğası gereği insanları birbirine bağlamak için çalışır ve bazı durumlarda tehlikeli olabilecek ilişkiler oluşabilir.

 Bunu aşırıya çıkarmak için, gerçek dünyada takip edilen bir kişi de çevrimiçi  arkadaşlık siteleri olarak takip edilmeye devam edebilir. Bir takipçiye karşı kendini korumak için sanal dünyada yapılabilecek bazı eylemler vardır. Bu yöntemler, ister çevrimiçi ister gerçek dünyada olsun, herhangi bir problemden kaçınmak için her zaman sağduyuyla birleştirilmelidir.

Neye Göre Seçim Yapmalıyız?


 Yapılacak ilk şey, hoş olmayan karakterlere doğru konumlandırılabilecek arkadaş edinme sitelerinden kaçınmaktır. Örneğin, köpekler hakkında konuşmak için bir sohbet odasına gitmenin, tartışmanın cinsel durumlar veya kibar konuşma alanı dışındaki yönlerle ilgili olduğu görüntülü sohbet odalarına kıyasla rahatsız edici olabilecek bir kişiyi getirme olasılığı daha düşüktür. Bu çok etkili olabilecek biraz sağduyu.

 Daha sonra, chat sitesi olacak başkalarına herhangi bir kişisel bilgi vermekten kaçınmak önemlidir.  Sohbet odasında yaşayanlara gönderilen bültenler veya başka listeler varsa, sohbet odasında beklenen anonimlik de orada dikkate alınır. Aksi takdirde, kötü niyetli bir kişiye, serbest bırakılmaması gereken bilgiler sağlanabilir. Bu bilgilerin ortaya çıkması durumunda, sohbet odasından birinden gelmiş olup olmadığına bakılmaksızın, alınabilecek şüpheli e-postalara yanıt vermemek önemlidir.

Gizlilik Kuralları


 Girilen sohbet odalarını genel nüfusla paylaşmak gerekli değildir. Girilen herhangi bir sohbet sitelerinın adını başkalarına bildirmek gerekli değildir. Son olarak, iletişim kurmak için başka araçlar kullanmaya çalışan bilinmeyen bir kişinin, anlık mesajlaşma, e-posta veya diğer elektronik araçlar (sesli veya görüntülü sohbet de buna girmesi) kaçınılması önerilir.

 Havalandırma ya da çığlık atma ya da sadece yalnız bırakılma isteğinde bulunma isteğinden kaçınılmalıdır. Yapılmaması gereken tek şey, takipçiyle temas kurmaya devam etmeye teşvik etmektir. Kişiyi başka bir yerde daha iyi seçimlerin çağıracağı noktaya görmezden gelmek mümkündür: kişi ilgisini kaybedecek ve bir yanıtın verileceği yere gidecektir



Sohbet Odalarında Çevrimiçi Arkadaşlık Sohbet Odalarında Çevrimiçi Arkadaşlık Reviewed by michaelzelland on Şubat 09, 2020 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.