Chat Sitelerinin Bireyler Üzerindeki Etkisi ve Önemi




 Chat sitelerinin eskiye nazaran ulaşılabilirliği ve kullanılabilirliği oldukça üst seviyededir. Geliştirilen yeni teknolojiler ve bu teknolojilere bağlı olarak ortaya çıkan akıllı telefonlar tabletler ve bilgisayarlar aracılığıyla bu tür platformlar rahatlıkla kullanılabilir hale gelmiştir. Chat siteleri toplum üzeride bir etki yaratırken; arada tutma, yakın temas halinde bulunmaları ve iletişim sağlayabilmeleri açısından önemli bir rolü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 Chat sayfaları üzerinde binlerce kişi binlerce farklı yorumda bulunabilir. Bunların birçoğu olumlu olabildiği gibi bir o kadar da olumsuz şekildedir. Kişiler çoğu zaman bu tür yerlerde kendin de ekstra bir özgürlük ekstra bir motivasyon bulabilirler. temele indiğimiz zaman toplumun birçok kesiminden insanı bir araya toplayan platform olarak değerlendirilebilir.

NASIL DAVRANMALI?


 Tercih sebebine bakıldığı zaman? Daha çok toplumdan kendini soyutlamış. Kapalı kalmış kişilerin daha yoğun kullandıkları tespit edilmiştir. Bireyler yaşadıkları şehirde kendilerine yakın olmasını düşündükleri kişilere ulaşmak için kendi şehir isimleri ile açılmış odaları tercih ederler ve bunu yapmalarındaki temel sebep gerçekte var olan mesafeyi en asgari düzeye indirmek istemelerinden gelmektedir.

 Peki bu oda isimleri ne kadar gerçeği yansıtıyor? Buna kesin bir yorum getirememek ile birlikte Kesin bir tanım yapmanın da doğru olduğunu düşünmüyoruz.  Eski tarihlerde kendine uygun bir sayfa yani alternatif bulmak da kişiler oldukça zorlanıyorlardı. 2020'nin ilk aylarına girdiğimiz şu günlerde. Bu tür alternatiflerin oldukça arttığını söyleyebiliriz.

ÖZGÜVENİNİZİ KAZANIN


 Chat siteleri içerisinden kendinize en uygun olanı seçmek ve bir seçimde bulunmak son derece kolay bir hale gelmiştir. Chat kanalları bireyleri bir araya getirirken onların yeni dostluklar kazanmasına olanak sağlayan özgür bir alan olarak da değerlendirilebilir.

 Bireyler üzerinde ki etkisine bakacak olursak; Kendinde özgüven eksikliği hisseden, Toplum içinde fazla rol almak istemeyen ve bir şekilde toplumda kendini kabul ettirememiş kişilerin bu eksik yönlerini kazanmalarında önemli bir rolünün olduğunu inkar edemeyiz. Diyalog kurmak ve bazı şeyleri paylaşmak kişilerde fazlasıyla rahatlamaya ve deşarj olmaya neden olur. Kendiniz de sohbet edecek gücü her zaman bulmalısınız.

 Bu tür eylemleri ritmik bir tekrarlama haline getirmek belirli bir süre sonra bireyde alışkanlık haline geleceği için daha önceden yapamadıklarını yapar hale ve eksikliğin de bertaraf edilmesine sebebiyet verir. Daha sonra ki aşamalar da ise normal hayatında daha girişken olaylara atılan hatta bu olaylar karşısında çekinmeden düşüncelerini ifade eden bir kişi haline gelir.




Chat Sitelerinin Bireyler Üzerindeki Etkisi ve Önemi Chat Sitelerinin Bireyler Üzerindeki Etkisi ve Önemi Reviewed by michaelzelland on Şubat 08, 2020 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.